Fysioterapia

Fysioterapialla pyritään työ- ja toimintakyvyn sekä elämänlaadun kohentumiseen ja kehon tasapainoon sekä hyvään oloon.

Fysioterapialla ennaltaehkäistään, hoidetaan ja kuntoutetaan tuki – ja liikuntaelimistön vaivoja, lievitetään kipuja ja kannatellaan asiakkaan terveyttä ja toimintakykyä.

Liike- ja liikuntahoidot sekä aktiivinen harjoittelu

Kehon lihastasapainoa ja oikeaa fysiologista nivelkuormitusta harjoitetaan liike- ja liikuntahoidoilla, joista annetaan myös selkeät kotihoito-ohjeet.

S.E.T- terapia

Mansettien kannatuksella tapahtuva harjoittelu on osa aktiivista kuntoutusta, jolloin liiketerapia saadaan kivuttomaksi ja miellyttäväksi esim. keinonivelleikkauksen jälkeen. Terapi master- laitteen kannatuksella aktiiviset harjoitukset onnistuvat painovoima eliminoituna.

Faskiamanipulaatio

Pehmytkudosten kalvorakenteiden eli faskioiden käsittely auttaa kehoa toimimaan kokonaisuutena. Käytän italialaisen Luigi Steccon menetelmää perustuen liike- ja palpaatiotesteihin ja taustatietojen kartoittamiseen.

Fysikaaliset hoidot

Lämpö- kylmähoidot rentouttavat ja lieventävät kipua. Parafiinihoitoa annetaan käsille esim. nivelrikon hoidossa.

Elektroterapia auttaa kivun hoidossa, lihasten rentouttamisessa tai aktivoinnissa. 

Laseria voidaan käyttää lihasten kipupisteiden hoidossa.

US syvälämpö auttaa vilkastuttamaan aineenvaihduntaa.

Kinesioteippaus

Kinesioteippauksella liikutetaan ihonalaiskudosta teippaustekniikasta riippuen eri suuntiin, jolloin helpotetaan lihasten työtä sekä esim. lasketaan turvotusta. Teippauksella ohjataan kehoa toimimaan oikein ja tuetaan lihasten ja nivelten toimintaa

Kivun hoidossa olen perehtynyt kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan. Tarvittaessa käytän myös monipuolisesti erilaisia lämpö-, kylmä- ja sähkökipuhoitoja, akupunktiota, faskiamanipulaatiota, hierontaa ja manuaalisia tekniikoita.